C taxaties | C Styling | aankoop | diensten | fotopresentaties | expatwoningen | videopresentatie | opdrachtgevers | contact

C Taxaties

Al ruim 25 jaar actief als makelaar in de omgeving van Rotterdam, Schiedam, Barendrecht en de Hoeksche Waard.

Door onze jaren lange ervaring kunnen wij u voorzien in een goed en vooral deskundig taxatierapport.

Een taxatierapport kunt u gebruiken voor de aankoop van uw nieuwe woning, het oversluiten van uw hypotheek en een eventuele verbouwing van uw huidige woning.

Al onze rapporten worden via het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) gevalideerd, wat inhoudt dat alle geldvertrekkers in Nederland dit rapport accepteren. Het NWWI doet naast het rapport valideren, ook het rapport controleren. Dit geeft een extra zekerheid over de waarde voor alle partijen.

Waarom een taxatierapport?

Als u een huis koopt, wil de hypotheekverstrekker weten wat de waarde van de woning is en stelt hierdoor een taxatierapport verplicht.

Wanneer moet u de taxatie geregeld hebben?

In de koopovereenkomst wordt er gesproken over een datum van ontbindende voorwaarden. Op deze datum moet u als koper de financiering rond hebben. Voordat deze datum verloopt moet u het taxatierapport laten uitvoeren. De geldigheidsduur van een taxatierapport is 6 maanden!

Wie kiest de taxateur?

De koper mag de taxateur ‘uitkiezen.’ Deze taxateur mag echter niet de verkoop- of aankoopmakelaar zijn. De geldvertrekker eist een onafhankelijke taxateur. De taxateur moet ingeschreven staan bij het NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs).

Wat doet de taxateur?

Na opdracht voor de taxatie, zal de taxateur contact opnemen met de verkopendmakelaar voor een afspraak om langs de woning te gaan. De opname van de woning begint al aan de buitenzijde van de woning. Ook de locatie en de omliggende panden zijn hierbij de belangrijk. Vervolgens wordt de woning intern geheel opgenomen. Iedere ruimte wordt opgemeten en gefotografeerd en er wordt een algemene staat van onderhoud afgegeven. Al deze bevindingen worden verwerkt in het taxatierapport. Als laatste wordt de waarde bepaald door de grootte, het afwerkingsniveau, de bouwkundige staat en de marktontwikkelingen in de buurt.

De waarde voor en na verbouwing

Wilt u uw huidige woning of uw nieuwe woning verbouwen, dan heeft u een taxatierapport nodig met een waarde voor en na verbouwing. Als opdrachtgever dient u dan een Uniforme verbouwingsspecificatie in te vullen. Deze formulieren zijn aanwezig bij ons op kantoor en zullen naar u toe worden gestuurd bij opdracht van de taxatie. Indien gewenst kunnen wij u bijstaan bij het invullen van deze formulieren.

De steden waar wij taxeren

Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Spijkenisse, Poortugaal, Rhoon, de Drechtsteden, de Hoeksche Waard, Capelle aan den IJssel, Nieuwerkerk aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel.

Wilt u graag nog wat extra informatie, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Met vriendelijke groet,

Chantal Blokker RMT

Ingeschreven bij het NRVT onder nummer RT 57399261